Wat zijn wimperextensions?

Wimperextensions is een verlenging- en verdikkingssysteem voor de natuurlijke wimpers. Wimperextensions worden bevestigd door middel van een speciale bonder die haartje voor haartje  op de wimpers worden geplakt. De wimperextensions worden nooit op de huid of op de wimperrand geplaatst. De wimperextensions kunnen allen worden geplaatst door een wimperstylist en dus niet door jezelf.

Beautyteria Schoonheidssalon Hilversum is hierin gespecialiseerd.

Hoe worden wimperextensions verwijderd?

Wimperextensions worden verwijderd door een speciale gel remover die de bonder losweekt. Op geen enkele andere manier kunnen wimperextensions verwijderd worden. Dit kan ook allen worden gedaan door een wimperstyliste.

Zijn wimperextensions schadelijk voor de natuurlijke wimperharen?

Wimperextensions zijn niet schadelijk voor de natuurlijke wimpers. Dit hangt wel af van een aantal factoren:

  • De wimperextensions dienen gezet te worden door een ervaren wimperstylist met de juiste benodigdheden.
  • De wimperextensions dienen nooit zelf geplaatst of verwijderd te worden.
  • De klant dient aftercare instructie van de wimperstylist op volgen.

Refill behandeling

De wimperextensions blijven gemiddeld 3 tot 6 weken zitten. Deze periode hangt af van de eigen cyclus van de wimpers en de verzorging van de klant. Een groeicyclus van de natuurlijke wimpers is ongeveer 3 weken. Het is raadzaam om tussen de 2 en 4 weken een refill behandeling te doen. Tijdens een refill behandeling worden de losse wimperextension verwijderd en nieuwe geplaatst op de vrije haren. Bij een refill na 4 weken worden de kosten van een nieuwe set in rekening gebracht.

Kan iedereen wimperextensions dragen?

In principe kan iedereen wimperextensions dragen. Er gelden en aantal uitzonderingen: klanten met oogziektes, klanten zonder wimpers, klanten met broze wimpers en klanten die allergisch zijn voor de bestanddelen die in de lijm/bonder zitten. Voor specifiek advies neem contact op met een wimperstyliste.

Mogen mijn wimperextensions nat worden?

De wimperextensions en wimperextension lijm zijn ontwikkeld dat deze bestand zijn tegen sauna, zwemmen en transpiratie. Maar dit wordt wel aangeraden om te vermijden op de dag van de behandeling.

Hoe lang duurt  een wimperextensions behandeling?

Een nieuwe set wimperextensions plaatsen neemt ongeveer anderhalf tot twee uur in beslag.

Hoe moet ik mijn wimperextensions verzorgen?

Belangrijk voor een goede verzorging van de wimperextensions is dat je nooit aan de wimpers trekt of zelf verwijderd. Het is van belang dat je altijd olievrije producten gebruikt. Een coating is aan te raden om hechting van de lijm te verlengen. Deze coating kan 2 tot 3 keer per week aanbracht worden om een langere houdbaarheid te garanderen. De coating geeft bescherming tegen water, olie, transpiratie en uitdroging van de wimperextension lijm. Tevens bevat de coating ook extra voeding voor de natuurlijke wimpers. De prijs voor deze coating bedraagt €24,95.